Packa, vila, smörj och fila

Med bara en vecka kvar till start är det viktigaste veckan inför fotrally. Kroppen kan du inte gör något åt nu annat än att skada dig. Men det betyder verkligen inte att du inte kan påverka rallyt.

Du har tre huvudsakliga saker att ägna dig åt: sköta fötter,  packa och vila. Och fundera lite. Det blev visst fyra saker.

Packa tycker jag att du ska göra redan nu för att ha det undanstökat. Du kommer ändå komma på saker i sista  stund,  så för maximal nedvarvning: packa i tid.

Det du ska bära med dig från start och  kläderna du ska gå i ska du också välja. Är du nybörjare kommer du garanterat packa för mycket att bära. Ta bort allt som inte är nödvändigt för att klara sig till nästa supportsträcka. Några saker som du inte ska pruta bort inför första natten: mössa, vantar, regnkep. Vi har haft både regn och +3 grader första natten.

Fötterna ska vara så mjuka det bara går vid starten för att minimera risken för skav. Börja gärna redan nu att fila fötterna och smörj in dom varje kväll fram till rallyt. Sov med strumpor för att inte gegga ner sängen och för att få bästa inpackningen.

Om du packat i god tid kan du gå och lägga dig tidigare än vanligt för att få så mycket sömn som möjligt och komma ner i varv. Undvik koffein och alkohol och du kommer sova som en stock. Har du möjlighet att vara ledig från jobbet hela torsdagen så är det också bra. Du kanske inte sover hela dagen, men vila ska inte underskattas.

En sak till att fundera på: under vilka omständigheter kommer det att kännas ok att bryta? Tänk på det nu när du är pigg, inte har ont och är klar i skallen. Annars kommer en väldigt dålig beslutsfattare fatt ett väldigt dåligt beslut under rallyt om den inte har den kloka beslutsfattarens svar i bakfickan.

Gå långt och lycka till!

image

Annons

Om Forssis

Född 1971, bor i Huddinge och började med löpning på gamla dagar. Ganska snart insåg jag att det jag ville var att veta hur långt kan jag springa, hur länge kan jag hålla på. Efter Fotrally 2013 förstod jag att jag har någon slags talang för uthållighetsidrott och började springa ultralopp. Så började det, och jag vet fortfarande inte hur länge jag kan hålla på.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s